Sindicatul Europol critică decizia Ministerului Afacerilor Interne de a folosi polițiști la verificarea persoanelor carantinate, în timp ce infractorii își fac de cap pe străzi.

”În timp ce reprezentanții MAI angrenează efectivele Poliției, Jandarmeriei si Pompierilor să verifice persoanele carantinate / izolate, în ciuda faptului că nu au astfel de atribuții conform legislației în vigoare, străzile rămân descoperite.

Este și cazul municipiului Târgu Jiu, unde în urmă cu 2 zile, un individ aflat în conflict cu alte persoane a găsit de cuviință să inducă spaima în rândul adversarilor săi intrând în coliziune cu 2 autoturisme care se deplasau regulamentar, pentru ca mai apoi să alerge un tânăr cu un cuțit cu intenția vădită de a-l înjunghia.

Imaginile sunt grăitoare, iar cu această ocazie îi întrebăm pe specialiștii din IGPR care în ultima perioadă au efectuat monitorizări în teritoriu pentru a verifica dacă polițiștii sunt echipați cum se cuvine, la pantaloni cu dungă și pantofi cu toc, cum ar reuși ei să intervină la un astfel de eveniment purtând aceste elemente din componență uniformei care nu mai corespunde necesităților stradale”, precizează reprezentanții Sindicatului Europol.

coral