Tarom pregătește retragerea mai multor curse neprofitabile, una dintre acestea și de la Cluj, anunțul fiind făcut de către Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Potrivit acesuia, mai multe curse neprofitabile, care operau la o rată de ocupație de sub 25%, unele chiar cu doar 10 pasageri, vor fi anulate din rațiuni economice.

Este vorba despre curse care au fost introduse fără niciun studiu de rentabilitate, precum Sibiu-Stuttgart, Sibiu-Munchen, Timișoara-Chișinău, Timișoara-Stuttgart sau Paris-Timișoara. De la Cluj nu vor mai opera avioanele Tarom care avea destinația Paris.

"Știți cu ce grad de încărcare zburau aceste curse? 25%. Dacă luăm un ATR, înseamnă că zbura cu 10 pasageri la bord. Mai mult decât atât, anunța dânsul (Werner Wolff, fostul director general al TAROM – n.r.), cu surle și trâmbițe, la acel moment, deschiderea cursei București-Baku. Nu s-a efectuat nicio cursă, dar în schimb au fost făcute cheltuieli pentru deschiderea curselor și încă se plătește pentru această cursă. L-am rugat pe domnul director Susanu (Florin Susanu, noul director general – n.r.) să sisteze de îndată orice plată pe aceste curse neprofitabile", a precizat Cuc.
 

coral