Fiica unui pacient răpus de Covid-19 a făcut dezvăluiri tulburătoare din spital.

Un bărbat de 62 de ani din Târgu Jiu s-a stins din viață la spital, fiind răpus de infecția cu noul coronavirus. Bătrânul era internat la Spitalul Județean și după o săptămână de suferință a decedat.

Familia bărbatului a rămas șocantă în momentul în care a constat că o sumă de bani și telefonul decedatului au dispărut fără urmă. Fiica îndurerată a povestit întâmplarea și după lungi discuții a reușit să recupereze bunurile care se prespune că au fost furate.

„Când am mers să-l recunosc, mi-am pus mască, mănuși. Au desfăcut sacul, l-am văzut, apoi mi-au adus geanta cu care plecase el de acasă. Am sunat la Infecțioase, am spus că am căutat în lucruri și nu am găsit telefonul și banii. Am vorbit pe un ton mai….am spus că nu e normal ca lucrurile de valoare să rămână acolo. Mi s-a spus că, teoretic, eu nu trebuia să primesc sacul cu haine, aceea trebuia să rămână la ei, iar mie să îmi dea doar lucrurile astea.Tind să cred că este posibil să se fi gândit că le vom îngropa împreună cu decedatul și nu se va observa lipsa lor”, a declarat fata bărbatului.

 

Conducerea spitalului a deschis o anchetă

Incidentul se pare că nu este singular, iar conducerea spitalului din Tg. Jiu a fost nevoită să deschidă o anchetă.

„Este al doilea eveniment de acest fel ce a fost sesizat la nivelul unității noastre. Invităm familiile persoanelor să depună, în scris, o sesizare către conducerea spitalului, urmând ca noisă desfășurăm o anchetă.  În mod normal, pe pacienții care se prezintă infectați cu COVID-19 și decedează în incinta spitalului, bunurile cu care aceștia se prezintă la spital nu le sunt înapoiate. Există o lege ce interzice acest lucru” , a declarat Alexandru Nițu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

coral