Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis marți intrarea în scenariul roșu pentru un municipiu din județ și pentru încă două comune, după ce rata infectărilor cu COVID-19 a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a stabilit marți, 9 martie, că începând de joi, 11 martie, municipiul Dej și comunele Cuzdrioara și Ploșcoș trec în scenariul roșu până la data ieșirii din vigoare a H.G. nr. 35/2021, respectiv 13 martie 2021. Astfel, începând de poimâine, localurile vor putea funcționa doar la exterior, iar sălile de jocuri de noroc și cele de spectacole vor fi închise. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar la școlile trec în scenariul roșu, astfel că vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din clasele primare, plus jumătate din cei aflați în clasele terminale, unde se va aplica scenariul hibrid.

De asemenea, comunele Aiton, Palatca, Căianu și Dăbâca, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a este mai mare de 1,5 /1000 de locuitori și este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, intră, începând de joi și până la data ieșirii din vigoare a H.G. nr. 35/2021, respectiv 13 martie 2021, în scenariul galben de funcționare, ceeea ce înseamnă că în aceste localități restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc vor putea funcționa la interior, în limita a 30% din capacitate. În ceea ce privește școlile, vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță, cei din clasele primare, dar și cei din clasele terminale, iar restul claselor rămân online.

coral