Noul proiect de pe strada Cosașilor va aduce pe piață mai multe imobile mixte de locuințe și birouri, cu înălțime variabilă, în zona fostei platforme industriale Clujana Est. Ansamblu imobiliar este propus în cartierul Mărăști, pe strada Cosașilor 47-49.

Astfel, potrivit proiectului prezentat în Comisia de urbanism la finalul anului trecut, două dintre corpuri vor avea 8 etaje, iar restul 7 etaje, respectiv 6 etaje + etaj retras. Accesul se va face din trei direcţii: strada Cosașilor, strada Vulturului și strada Fabricii. 

Pe parcela de peste 8.000 de metri pătrați se propune și realizarea unei grădinițe. În total sunt în plan 236 de apartamente, 3.000 de metri pătrați de birouri și 1.000 de metri pătrați de spații comerciale. Investitorul, compania clujeană SDC Imobiliare, a prevăzut 300 de locuri de parcare, majoritatea la nivelurile subterane ale clădirilor.

Grădinița sau creșa pe care o faceți acolo trebuie să fie publică și să aibă minim 300 de locuri”, a cerut primarul Emil Boc.

Dată fiind și vecinătatea cu Canalul Morii, arhitecții din comisie au solicitat o amenajare ”prietenoasă” în zona cursului de apă, cu respectarea zonei de protecție prevăzute de lege.

coral