Greața este des întâlnită în rândul oamenilor și este cauzată de o serie de afecțiuni, dar ar putea fi și un simptom al infectării cu noul coronavirus.

Greața este o senzație de rău de la stomac, care este foarte frecventă și este un simptom nespecific, deoarece senzația are multe cauze posibile, potrivit express.co.uk.

Infecțiile gastro-intestinale și intoxicațiile alimentare sunt cele două cauze cele mai frecvente ale greții acute.

Acest tip de greață este adesea însoțit de diaree și vărsături.

Dacă pe lângă greață, vă confruntați și cu o durere de cap și aveți și febră, cel mai probabil aveți o infecție, cum ar fi gripa.

Dacă aveți dureri de cap și dezvoltați o sensibilitate la lumină în același timp cu senzația de rău, ați putea avea o migrenă.

Dacă vă simțiți amețit și vă este greață, ați putea suferi de labirintită sau vertij.

Uneori greața este un efect secundar al unui medicament pe care îl luați sau ar putea fi un simptom al unei sarcini.

Alte cauze frecvente ale greții sunt gastroenterita și alte tulburări gastro-intestinale, glicemie scăzută și lipsa somnului.

Greața nu este unul dintre cele mai frecvente simptome ale Covid-19, dar a fost identificată în numeroase cazuri.

Potrivit unor specialiști „infecția cu noul coronavirus ar putea provoca simptome gastro-intestinale ușoare, inclusiv pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături și diaree. Aceste simptome ar putea dura doar o zi”.

Unele persoane cu Covid-19 se confruntă cu diaree și greață, înainte de a face febră sau de a experimenta simptome respiratorii.

Un studiu de la Stanford Medicine a analizat dosarele medicale ale 116 persoane care au avut un rezultat pozitiv.

Aproape o treime prezenta simptome digestive, cum ar fi greață, pierderea poftei de mâncare, vărsături sau diaree. coral