Un învăţător nevaccinat de la o şcoală primară din California se află la originea a cel puţin 26 de cazuri de COVID-19, între care 18 elevi.

Învățătorul a venit la școală deși avea simptome de COVID-19, și apoi și-a scos masca pentru a le citi elevilor.

Cadrul didactic a continuat să predea încă două zile, crezând că simptomele se datorează unei alergii.

Dintr-o clasă de 22 de elevi, 12 s-au îmbolnăvit, mai ales cei 8 aşezaţi în primele rânduri. Alţi 6 elevi de la alte clase au fost infectaţi.

Toţi elevii aveau sub 12 ani, o categorie neeligibilă la vaccinare. Au fost raportate şi alte 8 cazuri, în rândul părinţilor sau fraţilor celor contagiaţi.

Elevii purtau măști, iar geamurile sălii de clasă erau deschise, cu toate acestea, boala s-a transmis. DIn fericire, niciunul dintre copii nu a necesitat spitalizare.

Rochelle Walensky, directoare CDC a spus că acesta este doar un prim exemplu despre cât de ușor este să subminezi eforturile de a proteja copiii prea mici pentru a fi eligibili pentru vaccinare.

Acest incident vine în contextul în care în Statele Unite multe școli nu vor să accepte purtarea obligatorie a măștilor în sălile de clase.

CDC îndeamnă școlile să promoveze vaccinarea în școli, pentru elevii cu vârste eligibile. Cei sub 12 ani nu intră în această categorie, așa că este important ca cei din jurul lor să fie imunizați pentru a-i proteja.

90% dintre persoanele internate cu COVID-19 în SUA sunt nevaccinate, și multe dintre ele au vârste cuprinse între 30 și 50 de ani.

Potrivit unui studiu realizat în comitatul Los Angeles, cel mai populat din SUA, rata de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor şi adolescenţilor prezenţi la cursuri în timpul vârfului epidemiologic din iarnă a fost de 3,4 ori mai mare decât în restul populaţiei locale.

  coral