Un șofer care a intrat cu mașina în Lacul Colibița a primit o amendă usturătoare de la ABA Someș-Tisa.

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa s-a autosesizat în urma apariției în spațiul public a unor fotografii care surprindeau un șofer intrând cu tot cu mașină în lacul de la Colibița, în data de 30 august.

Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud au sesizat instituțiile competente, în vederea identificării persoanei. În cursul zilei de luni, Inspectoratul de Poliție Județean a comunicat identitatea persoanei, un locuitor din Prundu Bârgăului.

Amendă usturătoare pentru șofer!

Șoferul a primit o amendă de 6.500 de lei de la ABAST: „Inspectorii din cadrul instituției noastre i-au aplicat acestuia amendă contravențională, în valoare de 6.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii Apelor, accesul autovehiculelor și al utilajelor în cursurile de apă, în lacuri sau pe malurile acestora, fiind interzis. Apreciem implicarea cetățenilor în sesizarea oricăror împrejurări, care reprezintă factori de risc pentru calitatea apelor. Doar printr-o strânsă colaborare, putem identifica situațiile în care se produc încălcări ale legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat al ABA Someș-Tisa.

coral