La data de 13 martie a.c., în jurul orei 20.15 pe raza localităţii Iclod, pe D.N. 1C a avut loc un accident rutier uşor, în urma căruia o persoană a fost rănită uşor iar două avtoturisme au fost avariate, în următoarele împrejurări:

Un bărbat de 34 de ani din comuna Jucu, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1C pe raza localităţii Iclod, judeţul Cluj, pe fondul nepăstrării unei distanţe de siguranţă faţă de vehicului care îl preceda şi care era condus regulamentar de către un bărbat de 24 de ani din municipiul Gherla, judeţul Cluj, a intrat în coliziune faţă-spate cu acesta.

În urma evenimentului, a fost rănită uşor o femeie de 22 de ani din comuna Iclod, pasageră în autoturismul lovit şi au fost avariate cele două autoturisme.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat faptul că bărbatul care a provocat accidentul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform rezultatului testării cu aparatul etilotest. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii unfracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea clarificării tuturor circumstanţelor producerii acestui accident.

coral