Omul de afaceri clujean Dan Pitic, acţionar al furnizorului de materiale pentru amenajări interioare Ax Perpetuum Impex, a preluat, potrivit datelor publicate de Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, o creanţă în valoare de 27,3 mil. lei a retailerului de bricolaj Ambient Sibiu, fondat de Ioan Ciolan şi aflat acum în reorganizare.

Prin această creanţă, am preluat în franciză maga­zinele Ambient din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj. Am intrat în proprietatea lor la 1 septembrie 2018, iar planul este să creştem cifra de afaceri a acestor trei unităţi cu 30% în 2019 faţă de anul trecut, să recâştigăm cotă de piaţă şi ulterior ne vom gândi la alte planuri de dez­vol­tare“, spune Dan Pitic, citat de Ziarul Financiar.

Francizarea magazinelor Ambient a început după ce, în 2015, firma deţinută de omul de afaceri Ioan Ciolan a intrat în insolvenţă la propria cerere. În 2017, ultimul an pentru care există date publice la Ministerul de Finanţe, cifra de afaceri a Ambient Sibiu a fost de 143 mil. lei, iar numărul mediu de angajaţi a fost de 360.

Spre comparaţie, în 2012, Ambient Sibiu raporta afaceri de 660 mil. lei şi avea 1.500 de angajaţi.

coral