Un pompier din Alba Iulia, aflat în timpul său liber, a acordat primul ajutor la un accident care a avut loc pe Autostrada Transilvania. Bărbatul venea spre Cluj unde urma să participe la meciul dintre România și Insulele Feroe.

Mircea-Nicolae Groza, din cadrul Detașamentului de Pompieri din Alba Iulia, se afla în drum spre Cluj când a observat că un accident a avut loc. În secunda următoare a oprit mașina și, chiar dacă se afla în timpul liber, a simțit nevoia să se implice, să îi ajute pe cei care au fost victimele ajutorului, care puteau în acele clipe să ducă o luptă între viață și moarte.

Pentru pompierul din Alba Iulia altceva nu a mai contat. Fiind printre primii sosiți la locul accidentului, pompierul a evaluat situația și starea de sănătate ale celor două victime, a luat legătura cu serviciile profesioniste prin numărul unic de urgență 112, a acordat primul ajutor unei victime aflate într-o stare mai gravă, a evaluat cu responsabilitate victima asigurându-i acesteia confortul termic și i-a acordat îngrijirile medicale de bază până la sosirea echipajelor specializate.

Chiar dacă a întârziat la meciul dintre România și Insulele Feroe a ajuns la timp pentru a se bucura de victoria echipei naționale”, se arată pe pagina de Facebook a ISU Alba.

Sursa: monitorulcj.ro 

coral