Caz ciudat la Vaslui, acolo unde medicii de pe ambulanță au fost chemați în ajutor după ce unui preot din județul Neamț i s-a făcut rău pe stradă de la alcool. Acesta ar fi băut împreună cu un preot ucrainean din Cernăuți.

„Ambulanța a fost solicitată să intervină pentru a prelua un bărbat leșinat pe stradă, din cauza alcoolului. În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul leșinat este preot în județul Neamț și venise la Gara Vaslui pentru a prelua un alt preot venit din Cernăuți, Ucraina. Se pare că ucraineanul a venit încă de dimineață la Vaslui și l-a așteptat, preț de câteva ore, pe celălalt preot”, scrie publicația locală Vremea Nouă.

Potrivit jurnaliștilor locali „cele două fețe bisericești s-au apucat de băut alcool, în interiorul autoturismului. La un moment dat, preotului român i s-a făcut rău. A coborât din mașină să vomite dar a leșinat, se pare, din cauza alcoolului și a căldurii de afară. Martorii au chemat o ambulanță și, în scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj de prim-ajutor”.

„După îngrijirile de la fața locului, preotul din Neamț a fost transportat la spital și medicii îi aplică tratamentul necesar pentru eliminarea alcoolului din organism. Celălalt preot, un ucrainean din Cernăuți, încearcă să dea explicații celor prezenți la fața locului dar nu reușește să o facă. Mai mult, conform unor martori, acesta nu mai vrea la Vaslui și vrea să ajungă înapoi, la Cernăuți”, notează Vremea Nouă.

coral