Punctul fierbinte al focarului de coronavirus, Milano, oamenii au fost văzuţi pe stradă fără mască de protecţie. Din cauza măsurilor de relaxare se pare că aceştia au uitat complet de pericolul care i-a bântuit în ultimele luni. Primarul este supărat şi ameninţă că ia măsuri pentru a închide zonele de risc.

În ultimele două luni de când starea de urgenţă a fost instituită în Milano, primarul Beppa Sala nu a fost nicicând mai furios. Pus în faţa imaginii ruşinoase pe care cetăţenii au oferit-o lumii de când faza a doua a revenirii la normal a intrat în vigoare, primarul a dat ultimatumul.

Ieşitul în public, în opinia sa, trebuie să fie o chestiune de responsabilitate publică în condiţiile în care riscul îmbolnăvirii cu noul virus nu a trecut.

"Imaginile de ieri sunt rușinoase. Nu voi permite ca patru oameni fără măști să pună la îndoială totul. Nu sunt un politician din metafore, ci din fapte. Fie lucrurile se schimbă astăzi, fie închid!", a transmis Beppe Sala, într-un mesaj video.

Grupuri întregi de oameni au fost văzuţi cum inundă centrul şi canalele navigabile ale oraşului fără să poarte mască sau să respecte măsurile de precauţie impuse pentru a stopa răspândirea coronavirusului, relatează la Repubblica.

Massimo Galli, directorul departamentului de boli infecţioase al Spitalului Sacco, priveşte evenimentele ca fiind cronica unui eveniment anunţat, bomba virala fiind gata să explodeze în orice moment. Situaţia este fragilă în Milano care a fost declarat epicentrul coronavirusului în nordul Italiei.

Primarul a anunţat că măsurile luate din cauza neglijenţei cetăţenilor vor intra în vigoare de astăzi. Municipalitatea va trimite mai mulţi poliţişti să supravegheze canalele navigabile precum şi principalele zone de risc care au fost invadate de oameni. Decizia a fost confirmată şi de viceprimar, Anna Scavuzzo, responsabilă de probleme pe securitate.

coral