Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a participat ieri, 24 octombrie, la deschiderea Simpozionului „Centenarul Medicinei Interne Românești la Cluj”, eveniment ce reunește membri marcanți ai Societății Naționale de Medicină Internă din toate centrele universitare, precum și personalități din străinătate.

Anul acesta, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu și serviciile medicale românești de la Cluj-Napoca aniversează centenarul. De-a lungul acestui secol, atât universitatea cât și calitatea serviciilor medicale au evoluat constant, Clujul ajungând astăzi un important centru medical și de cercetare în România și în Europa Centrală și de Est.

Edilul a subliniat, cu această ocazie, importanța universităților în viața orașului, studenții fiind una dintre cele mai valoroase resurse pe care comunitatea noastră o are. Calitatea serviciilor medicale din Cluj-Napoca se datorează în special medicilor extrem de bine pregătiți, care se remarcă prin profesionalismul și dedicarea cu care își tratează pacienții.

Tema principală a simpozionului care se desfășoară în aceste zile la Cluj-Napoca vizează întregul spectru al medicinei interne și subsepcialitățile desprinse din aceasta. Participanții vor dezbate pe marginea subiectelor de actualitate din sfera medicinei interne, despre probleme de cardiologie sau gastroenterologie.

coral