Atenție șoferi! Cei care circulă pe autostrăzile din Germania trebuie să fie atenți la semnul rutier cu trei săgeți albe și o linie, mai ales că se poat alege cu amenzi destul de mari.

Astfel, pe autostrăzile din Germania există un indicator (numărul 223.1) foarte important, iar cine nu îl respectă riscă să primească sancțiuni sau un punct de penalizare.

Semnul numărul 223.1 este un semn pătrat albastru cu trei săgeți albe îndreptate în sus. Una dintre săgeți este separată de o linie albă continuă. Șoferii care nu respectă acest semn de circulație riscă o amendă de până la 75 de euro. Ei pot primi și un punct de penalizare.

În cazul unui accident produs din cauza nerespectării semnului, sancțiunile cresc.

Ce este semnul rutier cu numărul 223.1

Semnul rutier numărul 223.1 indică faptul că banda de urgență trebuie utilizat ca bandă dreaptă pe autostradă. Prin urmare, utilizatorii drumurilor de pe o anumită secțiune ar trebui să utilizeze trei benzi în loc de două. Sfârșitul obligativității respectării acești reguli este marcat de același semn tăiat cu o linie roșie.

În Germania, 8 puncte de penalizare sunt suficiente pentru a pierde permisul de conducere. Oamenii legii oferă sancțiuni mai dure ca în alte țări, potrivit Ruhr24.de.

coral