Un sofer oprit de politie in Timisoara le-a prezentat agentilor un act facut chiar de el.

Conducatorul auto a fost oprit de agentii de politie parcand intr-o zona pietonala din Timisoara, potrivit Tion.ro. Dar, cand s-a legitimat, politistii au ramas uimiti: omul a prezentat un act facut chiar de el, cu titlul “Act de identitate conform cu Certificatul Medical Constatator al Nascutului Viu nr. 3024/E”.

Actul fals indica in loc de cetatenie sau domiciliu: „Neamul Tracia/Getia/Dacia, Ducatul lui Glad, Banat, Zurobara, Timisoara”. Omul a fost amendat atat pentru stationare in locuri interzise, cat si pentru “refuz de legitimare si pentru adresarea de cuvinte si expresii jignitoare”, deoarece i-ar fi si injurat pe politisti. In total, va trebui sa plateasca peste 3.800 de lei amenda.

Recent, si un cunoscut om de afaceri din Brasov s-a alaturat acestei miscari a “suveranilor nascuti vii”. Acesti oameni sustin ca statul le-a emis certificat de nastere si buletin fara sa le ceara acordul, asa ca nu recunosc actele respective si nici consecintele juridice care deriva din ele. Isi spun “suverani” sau “fiinte nascute vii” si si-au luat libertatea de a-si alege nume si de a-si confectiona propriile acte de identitate.

coral