Un studiu da sperante stoparii pandemiei! Un medicament impotriva coronavirus exista deja in farmacii, doar ca trata altceva! Un grup de cercetatori de la Universitatea Monash din Australia sustine ca a descoperit un medicament care se gaseste in farmacii si care ar fi capabil sa ucida coronavirusul.

Studii realizate de echipa de experti australiana au fost realizate in de laborator, descoperindu-se faptul ca acest medicament a ucis coronavirusul in 48 de ore. Este vorba despre un antiparazit, Ivermectina, folosit pana in prezent impotriva paduchilor si scabiei, conform en.as.com.

Descoperita in 1945, Ivermectina mai este cunoscuta in farmacii si sub numele de Stromectol. Conform oamenilor de stiinta, in cadrul mai multor teste de laborator, o singura doza a stopat extinderea virusului in cultura:

„Am descoperit ca o singura doza a eliminat tot materialul genetic al virusului in doar 48 de ore, iar dupa 24 de ore am putut observa o reducere seminficativa”, a spus Kylie Wagstaff.

Echipa de cercetare urmeaza sa stabileasca si mecanismul prin care acest posibil tratament actioneaza asupra COVID-19, ulterior ramanand sa calculeze si dozajul optim pentru oameni.

”Durata pana la care ar putea aparea unui vaccin este destul de mare, iar un medicament va putea ajuta mai repede omenirea”, a completat Wagstaff.

Studiile in laborator au mai indicat Ivermectina ca fiind eficient si impotriva virusului Zika.

Nightwhisper

coral