Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe un individ acuzat că a țepuit zeci de persoane, printre care și preoți. Astfel, Vasile Bobi Munteanu va trebui să dea socoteală în instanță, sub acuzația de înșelăciune în formă continuată. Anchetatorii ieșeni au stabilit că tânărul originar din Prahova apela la bunătatea preoților și a enoriașilor susținând că are o fiică în vârstă de 8 ani, care suferă de leucemie. Acesta cerea bani, de ordinul miilor de euro, pentru o presupusă operație care ar fi urmat să fie făcută în Turcia

Un tânăr a tras pe sfoară zeci de preoți, inclusiv unii din Iași! Au plătit mii de euro pentru o fetiță de 8 ani, fără să știe în ce s-au băgat. Astfel, tânărul a reușit să păcălească zeci de preoți și să adune sume uriașe de bani, inventând o poveste de-a dreptul incredibilă. Vasile Bobi Munteanu, așa cum se numește individul, s-a gândit să facă bani frumoși pe „spatele” unei tragedii inventate. Tânărul de 25 de ani a obținut peste 10.000 de euro doar de la doi preoți din Iași, spunând că are o fetiță bolnavă grav care trebuie operată. Unul dintre preoții păcăliți este Dumitru Toma. Contactat telefonic de reporterii „BZI”, preotul a povestit ce s-a întâmplat.

„El a venit la mine și mi-a spus că are o fată bolnavă, care trebuie operată. Mi-a spus că are 39.000 de euro și că ar mai avea nevoie de 1.000 de euro pentru operație. M-a rugat să fac apel la credincioși. Am făcut apel și am strâns vreo 2.000 de lei. L-am sunat și i-am spus să vină după bani. El era pe la Vaslui. Și de acolo mai primise bani, tot de la Biserică. A venit și mi-a zis că ar mai avea nevoie de 1.400 de lei, ca să completeze. M-am dus și am luat bani de acasă, de la mine, și i-am dat.

Ulterior m-a sunat și mi-a spus că a ajuns la operație, dar îi mai trebuie bani. Mergeam și îi puneam la bancă. Mă împrumutam ca să-i trimit. La un moment dat, i-am cerut fiului meu bani împrumut, ca să-i trimit individului! Vreo 9.000 de euro – doar bani de la mine – i-am dat”, a spus preotul Dumitru Toma, din Iași.

Continuarea articolului pe >BZI.

coral