Panică în mai multe localităţi din Harghita după ce urşii au intrat în mai multe gospodării. În Bălan, animalul sălbatic a reuşit chiar să spargă uşa unei case şi a mâncat tot ce a găsit în frigider. Norocul proprietarului a fost că nu era acasă în acel moment. Nu a fost singurul incident. În altă localitate, ursul a ucis mai multe animale dintr-o gospodărie. Oamenii se tem că este abia începutul. 

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Primele imagini cu fostul ministru

Ursul ar fi intrat în casa din Bălan, Harghita, marţi seara. A mâncat un sac de mâncare pentru câini şi tot ce a găsit în frigider, iar apoi s-a dus în cămară.

Bacs Attila, ruda proprietarului: A intrat în casă. Bine că proprietarul nu era acasă, că altfel cine ştie ce se întâmpla cu el. 

Din fericire, proprietarul nu era acasă. O vecină a văzut ursul şi a sunat la 112. O echipă de jandarmi a sosit imediat la faţa locului. 

Orban Lorand, Viceprimar: Au tras focuri de avertisment, pe urmă ursul a ieşit şi a atacat echipa de intervenţie şi atunci ei s-au apărat şi au tras un glonte asupra ursului. 

Urșii polari au pus stăpânire pe clădirile abandonate aflate pe o insulă rusească. Animalele au transformat stația meteo într-un "loc de joacă"

Animalul a fost rănit şi alungat în pădurea din apropiere. Incidentul a stârnit panică printre localnici. 

Localnic: M-am speriat. A trecut şi pe sub geamul meu la camera mică, că stau la parter, ursul. 

Localnic: Acum a intrat la vecinul în casă, mâine intră la mine că sunt aproape. Am şi animale, nu putem ţine nimic că asta este.

O situaţie similară a avut loc şi în Şimoneşti

În Şimoneşti, ursul a intrat într-o gospodările din centrul comunei şi a ucis mai multe animale. 

Localnic: A demontat grajdul, a intrat la animale, a omorât câteva animale, a fost omorât şi căţelul, numai lanţul a rămas. 

Nagy Janos, primar Şimoneşti: Paguba este foarte mare. Aici în comună avem 14 sate şi în fiecare săptămână avem probleme cu ursul. 

De la începutul anului, în judeţul Harghita au fost înregistrate 15 apeluri la 112 care semnalau prezenţa unui urs în apropierea zonelor locuite. coral