S-a stabilit unde se vor ține slujbele de Crăciun în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus. Anunțul-surpriză a fost făcut, vineri seară, de secretarul general al Guvernului, după ce a izbucnit un scandal, pe tema pelerinajului de 30 noiembrie, ziua în care este sărbătorit Sfântul Apostol Andrei.

Unde se vor ține slujbele de Crăciun

Secretarul general al Guvernului a scris pe platforma de socializare Facebook că slujbele de Crăciun din acest an se pot desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor. Credincioșii vor trebui să respecte măsurile de protecţie sanitară anti-COVID-19. Soluțiile în acest sens sunt căutate atât de autorități, cât și de reprezentanții bisericilor.

”Reprezentanţii cultelor religioase susţin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toţii conştienţi de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul publicat pe Facebook de secretarul general al Guvernului.

Anunțul referitor la slujbele de Crăciun, pe fondul scandalului legat de pelerinajul de Sfântul Andrei

Recent, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a transmis o scrisoare Guvernului și premierului Ludovic Orban, pe care l-a acuzat că ”orchestrează abuzurile” pe care ”forţele de ordine le exercită asupra credincioşilor”. El a cerut ca pelerinajul la peștera Sfântului Andrei, aflată în comuna Ion Corvin din județul Constanța, să fie permis și în acest an, chiar dacă încă nu a luat sfârșit pandemia de coronavirus.

De asemenea, IPS Teodosie a atras atenţia că ar putea să apară o situaţie conflictuală în contextul în care credincioșii din toată ţara vor fi împiedicați să ia parte la pelerinajul anual de la mânăstirea şi peştera Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie.

 

coral