În Ungaria, se va asigura un fond suplimentar de 2 miliarde de forinţi de la bugetul de stat pentru creşterea suprafeţei terenurilor împădurite.

În cadrul acţiunii de împădurire care va începe în această toamnă, se vor planta cel puţin câte 10 pomi pentru fiecare nou-născut. Péter Kaderják, secretar de stat în Guvernul Ungariei, responsabil pentru politica energetică şi de climă, a declarat că, în Ungaria, fiecare nou-născut va primi câte o mică pădure. Secretarul de stat a amintit faptul că Planul de acţiune privind clima şi protecţia mediului prevede ca, pentru fiecare nou-născut, în ţară să fie plantate cel puţin câte 10 puieţi.

Ministerele agriculturii şi cel al inovării şi tehnologiei au semnat un protocol de colaborare, potrivit căruia vor asigura un fond de 2 miliarde de forinţi pentru plantarea de pomi. Péter Zambó, secretar de stat responsabil de păduri şi terenuri agricole, a accentuat că în fiecare judeţ se va creea o pădure a nou-născuţilor, ceea ce înseamnă plantarea în total a peste 1 milion de puieţi. Péter Zambó a menţionat de asemenea că această nouă iniţiativă se încadrează bine în programul naţional de împădurire al Ministerului Agriculturii, în cadrul căruia se vor crea în total 650 de hectare de păduri noi.

 

coral