Conducerea Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" a anunțat suspendarea cursurilor în perioada 3 – 15 martie, pentru reducerea riscului de răspândire a infecției cu coronavirus.

Activitatea didactică la toate cele trei facultăți din cadrul UMF Cluj se va desfășura online, în următoarele două săptămâni.

"În perioada 3 – 15 martie 2020, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus. Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu", se arată într-un comunicat al UMF Cluj.

Motivele invocate de conducerea universității pentru luarea acestei măsuri sunt următoarele:

– Prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanțul infecției.
– Tinerii fac forme ușoare sau asimptomatice, însă datorită mobilității lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecției.
– Nivelul de contagiozitate este crescut chiar și în absența manifestărilor clinice.

Conducerea le solicită studenților Universității de Medicină și Farmacie să trateze cu maximă responsabilitate situația și le recomandă evitarea locurilor aglomerate.

"Orice nouă decizie privind activitatea didactică va fi postată pe site-ul universității şi pe aplicaţia InfoUtil, pe care vă rugăm să le consultați frecvent. Vă rugăm să priviţi cu maximă responsabilitate situaţia şi să vă conformaţi acestor măsuri. Restul reglementărilor privind autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile a celor care se întorc din zone cu risc rămân în vigoare. De asemenea, insistăm asupra evitării locurilor aglomerate (cinema, resturante, mall-uri etc.)", se mai arată în documentul citat.

Peste 2.500 de studenți străini învață la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, cei mai mulți fiind francezi sau germani.

coral