Festivalul ar putea ajunge, în scurt timp, și la Timișoara, în urma solicitării unei colaborări. Iubiții artiști ai Untold s-ar putea să urce, peste puțin timp, pe scena Timișoarei.

Cel mai mare festival din Europa de Est, care a înregistrat un adevărat succes la Cluj-Napoca și, mai apoi, la Constanța, cu Neversea, își propune organizarea unui festival și la Timișoara.

În urma solicitării unei colaborări în acest sens, Primăria a supus aprobării Consiliului Local Timișoara, luni, a unui proiect de hotărâre.

„Cu scopul creșterii notorietății naționale și internaționale a municipiului Timișoara ca destinație turistică și punct de atracție pentru vizitatori/ turiști, Untold SRL ne-a trimis o propunere de colaborare în vederea organizării unui eveniment cultural-artistic de renume național și internațional în Timișoara, începând cu anul 2022. Untold este o societate cu vastă experiență organizatorică și expunere naționale și internațională, în urma organizării festivalului Untold în Cluj-Napoca și a succesului obținut în urma derulării acestui festival. Untold este desemnat de către Ministerul Turismului drept ambasador al brandului turistic al României”, arată referatul care însoțea proiectul de hotărâre.

Primăria a fost nevoită să amenajeze un parc de agrement și de festivaluri în zona aerodromului, care să includă locuri de parcare, zone de camping, dar și toate utilitățile necesare pentru organizarea unui eveniment atât de mare.

„Suntem de mult timp în legătură cu grupul celor care organizează festivalurile Untold și Neversea, acei tineri clujeni. De mult am fost în discuții cu ei să conceapă o formulă de festival și pentru Timișoara. Ei își fac angajamente cu mult timp înainte și au vrut să aibă un cârlig, cel puțin, pentru a avea, dincolo de discuțiile noastre, și un document oficial că noi ne angajăm să avem acest parteneriat. Nu vrem să facem o replică a Untoldului. E o reușită, dar noi dorim altceva. Acest grup s-a dovedit foarte bun organizator. Tot ce au făcut a fost de foarte mare succes. Nu numai Untoldul de la Cluj, dar cu acesta s-au afirmat. Nu este un festival replicat la Timișoara, pentru că nu e cazul. Ei vor să aibă ceva și am considerat că așa este normal. Este cam omologul studiului de prefezabilitate, în sensul că este un prim pas făcut”, a explicat primarul Timișoarei, conform opiniatimisoarei.ro

Locația vizată de organizatori pentru acest festival este Aeroportul Utilitar de la Cioca.

coral