Potrivit declarațiilor făcute de Beniamin Rus, patronul Selina, omul de afaceri cere reziliera amiabilă a contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului Biharia – Chiribiş, de 28,55 kilometri, din Autostrada Transilvania.

„Suntem în discuţii, ni s-a propus să închidem amiabil. În această săptămână, urmează să negociem încetarea amiabilă. Ei nu au fost dispuşi să ia în calcul lucrările suplimentare şi consideră că nu există bază legală să plătească lucrările suplimentare care au reieşit din expertiză. Vreau să vă spun că nu există proiect să nu apară lucrare suplimentară. Mai ales la drumuri. Noi ne retragem, rămâne doar proiectantul cu care vor colabora mai departe. Lucrarea se va scoate din nou la licitaţie, dar nu mai durează, nu se mai face proiect nou. Dar s-ar putea să le ceară celorlalţi încă o expertiză, deoarece a trecut ceva vreme din august 2017, când s-a scos la licitaţie”, a afirmat Beniamin Rus, relatează g4media.ro.

Potrivit acestuia, câştigătoarea contractului, asocierea de firme condusă de Trameco, va putea participa din nou la licitaţie, aceasta fiind o condiţie a rezilierii amiabile.

Sectorul Chiribiş – Biharia face parte din tronsonul Suplacu de Barcău – Borş. Capătul autostrăzii, de 5,6 km, care face legătura cu Ungaria, a fost construit tot de firme din grupul Selina. De asemenea, acesta a mai fost desemnat câştigător şi pe lotul relicitat Cheţani – Câmpia Turzii, unde Strabag a depus contestaţie.

coral