Secretarul de Stat, Raed Arafat, a oferit o declaraţie controversată. În contextul creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19, şeful IGSU explica faptul că, dacă numărul creşte alarmant, statul va fi obligat să ia decizii similare cu cele luate în perioada stării de urgenţă.

Raed Arafat a enumerat şi câteva cauze a numărului tot mai ridicat de infectări cu COVID. Acesta susţine că redeschiderea şcolilor, campania electorală dar şi alegerile sunt câteva dintre acestea.

Raed Arafat consideră că statul ar putea să ia deciziile din starea de urgenţă

Într-o intervenţie la un post de televiziune, secretarul de stat a explicat principalele cauze pentru care numărul de persoane infectate cu COVID-19 continua să crească. Printre cele mai importante cauze, şeful IGSU enumera alegerile locale, campania electorală, dar şi redeschiderea şcolilor şi a universităţilor. În altă ordine de idei, Raed Arafat i-a liniştit pe marii patroni de lanţuri de magazine spunând că nu se ia în considerare închiderea mall-urilor. Totuşi, Arafat considera că dacă numărul de cazuri va creşte în continuare, statul va fi obligat să ia măsuri similare cu cele luate în perioada stării de urgenţă:

”A fost deschiderea școlilor, campania, alegerile, deschiderea anului universitar. Noi ne-am așteptat la o creștere, dar ea trebuie controlată. Nu o putem controla decât aplicând anumite reguli și restricții pentru o perioadă definită de timp.

Nu luăm în calcul închiderea mall-urilor. Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București. S-ar putea să fim rugați să luăm măsuri mai dure, măsuri care s-au luat în starea de urgență, de la limitarea ieșirilor la altele. Nimeni nu poate să promită că nu o să luăm alte măsuri, dacă lucrurile se agravează.

Ne apropiem de un prag foarte periculos, care ne va obliga să luăm anumite măsuri”, a declarat Raed Arafat, la TVR.

coral