News Flash:

Urmează o nouă stare de urgență? Ce spune președintele Klaus Iohannis

8 Octombrie 2020
884 Vizualizari | 0 Comentarii
presedintele klaus iohannis

Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre numărul mare de infectări. Președintele spune că perioada care urmează nu va fi deloc ușoară.

Klaus Iohannis a făcut declarații privind numărul mare de cazuri înregistrate zilnic. El spune că măsurile de restricție sunt inevitabile.

„România a cunoscut în ultima săptămână cea mai mare creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire de la debutul epidemiei de COVID-19. Cifre extrem de îngrijorătoare avem și în privința numărului de decese, precum și al pacienților internați în secțiile de terapie intensivă.

Așadar, 3 indicatori care, corelați, trag un puternic semnal de alarmă, de care avem cu toții responsabilitatea să ținem cont.

Tendința actuală este una de creștere accelerată a ratei infectărilor care duce la aglomerarea spitalelor, a secțiilor de terapie intensivă, și din păcate, la un număr tot mai mare al deceselor.

În acest context, măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse, și respectate aceste măsuri, cu atât mai rapid își vor produce efectele și vor putea fi ridicate din nou”, a declarat Președintele României.

Klaus Iohannis a mai specificat și faptul că sistemele de sănătate au fost supuse unor mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriașe.

„Transmit un mesaj special de recunoștință și mulțumire personalului medical din România. Acești oameni extraordinari, care și-au ales această profesie vocațională, merită respectul nostru. Avem încredere în medicii noștri.

Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convins că în ciuda pericolului suplimentar vor acționa cu același devotament.

Îi asigur pe toți cei din sistemul medical că sunt alături de ei și împreună vom face față acestei crize”, a declarat Klaus Iohannis.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lockdown carantina restrictii infectari klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1409 (s) | 33 queries | Mysql time :0.070811 (s)