Urmeaza o noua ordonanta de urgenta in cursul acestei saptamani, conform  informatiilor oferite de autoritati. Masurile care urmeaza sa fie incluse in actul normativ vizeaza in special medicii. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a dat detalii despre ordonanta care va fi anuntata in cel mai scurt timp.
Urmeaza o noua ordonanta de urgenta. Noi masuri pentru medici

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a declarat Digi 24, ca luni vor fi propuse pe ordinea de zi in sedinta de Guvern introducerea unor cheltuilei ce vizeaza sistemul medical.

”Intentionam sa introducem pentru aprobare pe ordinea de zi inclusiv decontarea spitalelor modulare pe care sa le gestioneze Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, inclusiv a containerelor de logistica medicala pentru sectiile de terapie intensiva.”, a precizat Ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit ministrului in acest act normativ vor exista si prevederi care ii vizeaza pe asistentii sociali care ingrijesc persoanele varstnice la domiciliu.

Bolos a tinut sa sublinieze faptul ca Romania nu este singurul stat din Uniunea Europeana care s-a gandit sa ofere un bonus medicilor si a dat exemplu tari precum Bulgaria, Ungaria si Germania.

”Ajutorul si forma de stimulent de risc este o forma de recompensare a cadrelor medicale curajoase carora le multumim ca se implica in aceasta activitate foarte importanta in care isi pot pierde chiar viata. Este o masura pe care o asiguram din fonduri europene.

Nu suntem singura tara membra UE care a propus o astfel de masura. Majoritatea statelor membre au gasit aceste stimulente de risc pentru medici ca fiind o forma de recompensare a actului de curaj, de la tari vecine, Bulgaria, Ungaria, pana la tari mai dezvoltate precum Germania sau Italia, au gasit de cuviinta ca aceste forme de sprijin si de stimulent de risc sa fie acordat medicilor fiind permisa ca si cheltuiala eligibila din fonduri europene.”, a declarat Marcel Bolos.

coral