Ursul și-a făcut apariția în miez de noapte la Câmpia Turzii. După ce sâmbătă noaptea un urs a fost filmat pe străzile orașului, duminică noaptea acesta a fost zărit din nou în centrul municipiului. Ursul părea speriat și dezorientat.

Cetățenii orașului au primit în miez de noapte un sms RO-Alert prin care erau îndrumați să nu iasă afară din casă.

Locuitorii din Câmpia Turzii au fost treziți noaptea trecută de alarmele telefoanelor. A fost vorba despre un mesaj de avertizare Ro-Alert, cu privire la prezența unui urs pe strada Laminoriștilor din municipiu.

Este pentru a doua oară în decurs de două zile când un urs este observat pe străzile din oraș.

În zonă au fost trimise echipaje mixte de poliție și jandarmi, poliție locală, SMURD și un medic veterinar din cadrul gradinei zoologice din municipiul Turda, pentru a asigura coordonarea activității și tranchilizarea animalului sălbatic.

Căutările au durat până la ora 4 a dimineții, dar fără niciun rezultat. În zonă a rămas să patruleze în continuare un echipaj al poliției locale, iar zona este monitorizată de către polițiști și jandarmi.

Autoritățile au recomandat locuitorilor din Câmpia Turzii să evite zona în care a fost văzut animalul sălbatic, să rămână în locuințe sau să păstreze distanța față de animal, dacă îl observă. De asemenea, s-a mai recomandat cetățenilor să nu se pună în pericol în încercarea de a fotografia sau filma ursul și să nu-l hrănească.

coral