Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Medicină Veterinară, și în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca organizează, între 26-30 august 2019, cea de-a 15 Conferință Internațională de Trichineloză. 

România a devenit gazdă a conferinței, care se desfășoară din patru în patru ani, după o competiție de dosare cu Polonia și Argentina. 

Din țară vor participa la evenimentul găzduit de Cluj-Napoca 15 specialiști, iar 85 vor veni din străinătate, reprezentând 25 de națiuni din Europa, Asia, America de Nord și America de Sud. 

Trichineloza este o zoonoză parazitară majoră, responsabilă de mari pierderi economice în rândul suinelor și cu impact social-uman crescut. Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că infecția umană evoluează în 24% din țările din lume, fiind înregistrate peste 65.000 îmbolnăviri umane, între 1986-2009, din care peste 28.000 în Romania. În același interval au fost înregistrate și circa 40 de decese, cauzate de diferite specii de Trichinella”, a precizat Prof. dr. Călin Gherman, de la USAMV Cluj-Napoca, în calitate de președinte al Comitetului Local de Organizare.

Conferința va avea loc la Grand Hotel Napoca, iar ceremonia de deschidere este programată în 27 august, începând cu ora 9.00. 

coral