La funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj candidează preşedintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean, iar la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca va candida deputatul USR Emanuel Ungureanu.

 

Sâmbătă,11 iunie 2020, terasa Hotelului Belvedere din Cluj-Napoca a găzduit, în condiții adaptate situației epidemiologice actuale, evenimentul de lansare a candidaților Alianței USR-PLUS din județul Cluj.

Activitatea a fost deschisă de cei doi semnatari ai protocolului de colaborare în alegerile locale, Sergiu Hossu, președinte PLUS Cluj, candidat la Consiliul Local Cluj-Napoca și Cătălin Sălăgean, președintele USR Cluj, candidat la președinția Consiliului Județean. A urmat prezentarea candidatului alianței la Primăria Cluj-Napoca, deputatul Emanuel Ungureanu.

Deputatul Emanuel Ungureanu a încercat sâmbătă, 11 iulie, în cadrul conferinţei de lansare a candidaturilor USR-PLUS în judeţul Cluj, să dovedească faptul că imaginea pe care Cluj-Napoca o are atât pentru unii clujeni şi mai ales, pentru locuitori ai altor oraşe, este una, în mare parte, falsă.

Se fac comparaţii din perspectiva complexaţilor cu oraşe care nu se apropie nici pe departe de standardele minime de calitate a vieţii care sunt în Occident.

" Sună pentru naţionaliştii extremişti din Cluj dur ce spun astăzi, dar ce ar fi să ne comparăm cu ce ar fi Debreţin, ce ar fi să ne comparăm cu oraşul Orhus din Danemarca sau cu Cracovia, pentru că e, pur şi simplu, o utopie, o minciună, să comparăm Clujul cu Viena.

Strada Ferdinand a fost vopsită în stânga şi dreapta cu roşu şi verde şi se spune că oraşul are pistă de biciclete. Nu are, sunt 200 de metri de asfalt vopsiţi. Clujul nu are o pistă de biciclete care să lege două cartiere”, a arătat Ungureanu.

Ungureanu a mai vorbit despre cei care vin din afara Clujului, cu ocazia unor evenimente, şi văzând oraşul „de sus” îşi fac o imagine falsă asupra acestuia.

„Suntem la Belvedere, într-un loc unde Mîndruţă şi alţii vin şi se uită noaptea şi spun: , dar ei nu au venit pe strada Clincilor să vadă că unitatea de primiri urgenţe e un fel de magherniţă mai mare. Ei nu văd că s-a construit un stadion de 42 de milioane de euro care e mait tot timpul gol, în timp ce spitalele gem de bolnavi. Aţi fost la secţia de Neurochirurgie de pe strada Victor Babeş, unde sunt mame care dorm sub pat pentru că nu există secţie pentru copii.”

Lista completă a candidaților la funcțiile de primar din partea alianței USR-PLUS:

Emanuel Ungureanu – Cluj-Napoca

Andrei Suciu – Turda

Carol Szasz – Gherla

Alexandrina Hărănguș – Dej

Daniela Dolha – Câmpia Turzii

Flaviu Udrea – Florești

Gabriel Barz – Baciu

Maria Rodilă – Apahida

Iosif Dorian – Ciurila

Ioan Marcu- Beliș

Nicolae Borca  – Jucu

Daniela Pantea – Gilău

Ioan Crișan – Poieni

Bogdan Brudașcă – Ciucea

Daniel Sorin Bob – Mica

Călin Rășinar – Mărgău

Popa Ciprian – Băișoara

Ciubăncan Marin – Cuzdrioara

Marius Maier – Cojocna

Beniamin Lazăr  – Aghireșu

Septimiu Mărginean – Tritenii de Jos

Victor – Cristian Jirebe – Călărași

Dumitru Ciota – Săcuieu

Marian Roșu – Mărișel

Mariana Șerban – Sânpaul coral