O femeie din Austria, în vârstă ce 68 de ani, a murit în orașul Hurghada din Egipt, după ce a fost mușcată de un rechin în Marea Roșie.

Rechinul i-a sfâșit brațul și piciorul turistei. Potrivit martorilor, martorii s-au plâns că serviciul de salvare a acționat prea încet. 

Momentul atacului rechinului a fost surprins video. În cadru, se observă cum martorii oculari încearcă să-i arunce femeii un colac de salvare, iar între timp o pată mare de sânge se întinde în jurul ei. Au încercat să ducă victima la spital, dar aceasta a murit pe drum. Medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar decesul a venit din cauza șocului hemoragic. Înotul și scufundările sunt acum interzise în zonă timp de trei zile.

„De obicei, rechinii nu atacă primii”, a explicat Olga, o angajată a hotelului. Potrivit acesteia, rechinii nu au atacat anterior oamenii din Hurghada. Atenția peștilor răpitori ar putea fi atrasă și de peștii mici care înotau în jurul femeii.

Olga s-a plâns că turiştii neglijează măsurile de securitate. „Turiștilor li se spune la nesfârșit: nu poți hrăni peștii de pe țărm, de pe ponton, dar este inutil. Ei aduc chifle, ouă din bufet și aruncă pește pentru a face fotografii cool pentru rețelele de socializare”, s-a plâns angajata hotelului într-un interviu pentru Channel Five.

Mai jos, video care poate afecta emoțional:

 

coral