Elevii si profesorii s-au aflat in vacanta de primavara, iar din 21 aprilie reiau activitatea online. Acestia au avut si pana acum acces la materiale pe internet, in special cei care se pregatesc pentru examenele nationale, pentru a-si exersa cunostintele.

Avand in vedere restrictiile impuse prin starea de urgenta, elevii vor relua scoala prin studiul de acasa si online.

In judetul Alba, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar, de la suspendarea cursurilor, pana la intrarea in vacanta, pregatirea elevilor s-a derulat in functie de decizia fiecarui profesor. Comunicarea s-a facut prin internet sau WhatsApp. Profesorii si elevii folosesc platforme online ca Zoom sau Google Class.

Potrivit recomandarilor primite de la minister, accentul in aceasta perioada este pe pastrarea recapitulari si fixare de notiuni, astfel incat elevii sa aiba posibilitatea de a ramane in contact cu materia de scoala.

Telescoala reincepe de miercuri, 22 aprilie, dupa minivacanta de Paste. Este vorba despre lectii televizate de recapitulare a materiei pentru clasele a VIII-a si a XII-a pentru zilele de 22, 23 si 24 aprilie.

Elevii claselor a VIII-a sunt asteptati la ora 9.00 la lectiile de Limba si literatura romana si de Matematica. Pentru elevii claselor a XII-a, cursurile televizate incep la ora 15:00.

In cadrul recapitularilor, profesorii de la Telescoala vor rezolva si Testele de antrenament pe care ministerul Educatiei le va lansa pe 22 aprilie, urmand ca pe 24 aprilie sa fie publicate baremele.

Telescoala – Orarul saptamanii 22-24 aprilie pentru clasa a VIII -a.

Miercuri, 22 aprilie

9:00 Limba romana. Pronumele

9:30 Matematica. Asemanarea triunghiurilor, Recapitulare –Tema 8

Joi, 23 aprilie

9:00 Limba romana. Adjectivul

9:30 Matematica. Subiect Model 1

Vineri, 24 aprilie

9:00 Limba romana. Adverbul

9:30 Matematica. Subiect Model 1 EN

Telescoala – Orarul saptamanii 22-24 aprilie pentru clasa a XII-a

Miercuri, 22 aprilie

15:00 Matematica. Recapitulare – algebra, geometrie si trigonometrie (IX-X)-partea I -model de subiect pentru bacalaureat.

15:30 Biologie. Structura si functiile fundamentale ale organismelor vii: Functii de nutritie.

Joi, 23 aprilie

15:00 Matematica. Recapitulare – algebra, geometrie si trigonometrie (IX-X)-partea a II-a- model de subiect pentru Bacalaureat

15:30 Fizica. Mecanica-rezolvare model de Bacalaureat

Vineri, 24 aprilie

15:00 Matematica. Recapitulare-algebra (XI-XII)-partea I- model de subiect pentru Bacalaureat

15:30 Fizica. Electricitate-rezolvare model de Bacalaureat

surse: ISJ Alba, edu.ro, edupedu.ro, tvr.ro

coral