Elevii cu vârste cuprinse între 12-15 ani se vor putea vaccina la şcoală. Sorin Ion, secretar de stat la Educaţie, spune că acordul părinţilor este obligatoriu.

Ministerul Educaţiei a trimis tuturor inspectoratelor şcolare o solicitare.

Ea presune desemnarea de persoane care să se ocupe de înregistrarea cadrelor didactice în platforma destinată înscrierii pentru vaccinare.

„În cursul săptămânii trecute la sediul Guvernului am avut o întâlnire alături de domnul ministru al Educaţiei, tema principală fiind vaccinarea la grupa de vârstă 12-15 ani. În cazul acestei categorii de vârstă acordul părinţilor este obligatoriu. Prin urmare, nu excludem o acţiune de vaccinare a elevilor în şcoli”, a spus Sorin Ion, secretar de stat la Educaţie.

Elena Vasile este elevă în clasa a-IX-a şi spune că s-ar vaccina în şcoală. Vede numai beneficii în această iniţiativă: „Consider că este mai la îndemână, mai ales ca noi mergem în fiecare zi la școală și facem un drum în minus decât dacă ne-am duce să ne vaccinăm în centru. Plus că, dacă s-ar vaccina copiii în școală, i-ar încuraja cumva și pe copiii care sunt mai sceptici sau nu îşi doresc neapărat să se vaccineze”.

Reticenţa elevilor provine şi de la comunicarea ineficientă a autorităţilor. Campania de informare pentru vaccinare nu este pe înţelesul copiilor, spune Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor: „Am observat faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului, nu ajunge la elevi. Fie din cauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înţelegere şi pe percepţie a fiecărui elev în parte”.

coral