Un val de bătăi a fost înregistrat în ultimele două zile între deținuți în Penitenciarul Gherla, situația fiind una deosebit de gravă, anunță Cluj24.ro. Potrivit unor surse ale Cluj24.ro, miercuri au avut loc nu mai puțin de trei astfel de bătăi iar joi una, toate soldate cu intervenția medicilor.

Astfel, miercuri dimineață un deținut a anunțat că în cursul nopții a fost agresat fizic de către un coleg de celulă, ambii fiind prezentați la cabinetul medical al unității.

Aici s-a constatat că deținutul agresat prezenta un hematom periorbital drept, o vânătaie la ochiul drept și excoriații în regiunea cervicală.

În urma incidentului, deținutul bătut a fost mutat într-o altă celulă.

O altă bătaie care a necesitat intervenția medicilor de la cabinetul medical i-a avut ca protagoniști pe trei deținuți, doi fiind aliați împotriva unuia.

În cursul serii de miercuri, s-a înregistrat a treia bătaie între doi deținuți, unul fiind mutat în altă celulă.

Joi seara a urmat a patra bătaie, cea mai gravă, cauzată de neînțelegeri, iar un deținut a fost agresat fizic de către alt deținut.

În urma somațiilor primite deținutul agresor nu a încetat actele de violență asupra colegului de celulă, astfel că a fost nevoie de intervenția membrilor echipei operative speciale care l-au scos din încăpere pe bătăuș, l-au  imobilizat și l-au încătușat.

Ambii deținuți au fost duși la cabinetul medical al penitenciarului, unde au primit îngrijiri medicale pentru rănile căpătate în urma loviturilor.

În toate cazurile de bătaie a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.

  coral