Restricțiile ne obligă să fim în casă după ora 23.00. Așa că hoții au început să profite și sparg mașini prin tot orașul.

Ciudat este că hoții caută doar bani. Așa că lasă, spre exemplu, casetofoanele din mașini neatinse. Unii clujeni se plâng că le-au furat chiar și banii mărunți pe care îi țineau în mașină pentru plata parcărilor.

„Așa ne începem ziua de duminică, cu vești proaste. Azi-noapte mi-au spart mașina în zona Grigore Alexandrescu, colț cu aleea Peana (Mănăștur). Au căutat bani și nu au prea găsit. Câteva monede, vorba aia, de parcare. Nu lipsea nimic din mașină în afară de câteva monede. Cei care locuiți în zonă vă recomand să aveți grijă la mașinușe și ce lăsați în ele”, s-a plâns Mihai, un clujean.

Aleea Tazlău din Mănăștur se pare că este una dintre locațiile preferate de spărgători.

„Așa s-a întâmplat și pe Aleea Tazlău. Au deschis tot ce era Dacia. Nu au căutat decât bani, altceva nu au furat. Alte mașini nu au deschis, doar Dacii”, a mai spus un clujean.

„Și tatălui meu i-au spart mașina de patru ori prin aceeași metodă pe strada Tazlău. A chemat poliția de fiecare dată, dar nu i-au găsit”, a adăugat un tânăr.

De asemenea, spărgătorii acționează și în zona străzii Ion Meșter, dar și pe strada Taberei.

Clujenii se plâng că poliția nu-i ajută

De asemenea, clujenii se plâng că de câte ori au raportat furturi din mașini, poliția nu a reușit să găsească vinovații.

„Mi-au spart într-o noapte mașină și mi-au furat stația cb din bord. A venit poliția, au venit și criminaliștii, au dat cu pudră pe portieră pentru amprente. Dar nu au prelevat nici una, pe motiv că nu erau concludente. Au trecut aproape 5 ani de atunci. Nici o veste”, s-a plâns un bărbat.

„Acum doi ani am pățit și eu în Someșeni. Am chemat poliția, au luat amprente, telefoane, declarații. În 4 ianuarie am primit tot așa hârtie că s-a renunțat la urmărire. Paguba a rămas în sarcina mea, iar cheltuielile de judecată în sarcina statului român”, a adăugat un alt bărbat. coral