News Flash:

Valeriu Gheorghiță: „Începând din această săptămână va creşte capacitatea de vaccinare cu 50% în fiecare cabinet”

6 Aprilie 2021
1639 Vizualizari | 0 Comentarii
valeriu gheorghita

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat luni că, începând din această săptămână, va creşte capacitatea de vaccinare cu 50% în fiecare cabinet.

„Începând din această săptămână se va creşte capacitatea de vaccinare cu 50% în fiecare cabinet, în fiecare centru prin faptul că va creşte numărul de persoane programate pe flux.

Timpul de aşteptare pe listă se va reduce considerabil pentru că un număr mai mare de persoane vor fi preluate din lista de aşteptare şi vor fi alocate către programare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat luni că în partea a doua a lunii aprilie vor fi vaccinate 100.000 de persoane în fiecare zi.

„Dozele stau în centrele de depozitare și sunt transmise în centrele de vaccinare în funcție de numărul de persoane programate. Depinde de adresabilitate și capacitatea de vaccinare din respectivul centru. Sunt anumite județe unde avem vaccin cu Astra Zeneca și există liste de așteptare. Aici luăm în calcul deschiderea de noi cabinete. În această perioadă am luat în calcul deschiderea tuturor centrelor de vaccinare pentru AstraZeneca, în 20 aprilie se vor deschide 200 de cabinete cu Pfizer”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, la Aleph News.

„100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză. Din a doua parte a lunii aprilie să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

În următoarele două luni vom ajunge la 8,3 milioane de doze de vaccin

Se suplimentează și dozele de vaccin. Premierul României, Florin Cîțu, a spus că în următoarele două luni vom ajunge la aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România.

„Sunt două luni foarte importante pentru noi aprilie şi mai, pentru că în aceste două luni vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai ar însemna să avem, într-un scenariu mai pesimist, 5 milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist – 6,3 milioane”, a spus Florin Cîțu îtr-o conferință de presă.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044093 (s)