Noul an școlar vine și cu vești mai puțin bune pentru părinți și elevi. Peste 2.000 de copii vor continua să învețe în sistem online, din cauza ratei de infectare care a depășit pragul critic de 6 la mia de locuitori, după cum a anunțat, vineri seară, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Peste 2.000 de copii vor începe noul an școlar în sistem online

Sorin Cîmpeanu a anunțat, vineri seară, că 2.400 de copii din 12 localități din România vor începe noul an școlar în sistem online, din cauza ratei de infectare care a depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, prevede ziua de vineri ca zi de referință pentru scenariile care se aplică la nivel de învățământ, pentru următoarea săptămână.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că 12 dintre localitățile României au depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori, motiv pentru care elevii din aceste zone vor începe noul an școlar tot în sistem online.

Citeste si: Restricții în apropierea Bucureștiului! Nunțile și botezurile sunt interzise începând de AZI! Care sunt noile reguli

”Este vorba de 6 localităţi în Satu Mare, două localităţi în Arad, o localitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, o localitate în Dolj, care au depăşit rata de 6 la mie.

Numărul total al elevilor care învaţă în aceste localităţi este 2.400. Este vorba de mai puţin de 1 la mie din numărul elevilor din România, 2.400 de elevi învaţă în aceste localităţi şi, din păcate, nu vor avea şansa participării cu prezenţă fizică începând de luni, cu ceremoniile de deschidere a anului şcolar. (…)

Ne exprimăm speranţa, ne uităm, unele sunt foarte puţin peste 6 la mie, ne exprimăm speranţa că vor reveni cât de curând sub 6 la mie, în aşa fel încât, de săptămâna viitoare să poată merge şi ei la şcoală cu prezenţă fizică”, a

declarat Sorin Cîmpeanu. coral