Universitatea Babeș-Bolyai, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar, în colaborare cu Colegiul Național George Barițiu din Cluj-Napoca, vă invită să participați joi, 10 octombrie 2019, ora 17.00, la vernisajul Expoziției de Artă Decorativă a artistei clujence Manuela Botiș, eveniment găzduit de Galeria Paul Sima, situată pe strada Emanuel de Martonne nr.1.

Expoziția se numește ,,Iubire și Recunoștință” și este dedicată aniversării la data de 19 octombrie 2019 a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național George Barițiu, primul liceu românesc din Cluj-Napoca.

Artista Manuela Botiș este absolventa acestui renumit liceu și a Institutului de Arte Plastice și Decorative Ion Andreescu din Cluj-Napoca. A participat cu picturi și tapiserii la 333 de expoziții în țară și în străinătate, cea mai recentă prezență fiind cea din luna decembrie a acestui an la Galeria de Artă Contemporană din Piramida Muzeului Louvre din Paris.

Expoziția personală pe care o propune Manuela Botiș cuprinde 21 de lucrări inspirate de semnul Sfintei Cruci și de  florile din fața mănăstirilor admirate de către artistă în pelerinajele religioase din Israel, Palestina și Grecia realizate în ultimii 5 ani.

Expoziția este deschisă în perioada 10 octombrie – 4 noiembrie 2019 și poate fi vizitată de luni până vineri între orele 11-13. Intrarea este liberă.

coral