Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat o veste bună pentru toți românii privind vaccinurile împotriva COVID-19. Nelu Tătaru a declarat că prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 este planificată pentru sfârşitul lunii decembrie.

Potrivit ministrului Sănătății, în ianuarie va începe vaccinarea, în primul rând pentru personalul medical.

„Avem o primă tranşă care ar trebui să vină la sfârşitul lui decembrie şi să începem în ianuarie. Intenţia noastră este – şi în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat Nelu Tătaru.

Vaccin anti Covid-19, la finalul lunii decembrie în România

Nelu Tătaru a apreciat că o primă tranşă de vaccin împotriva noului coronavirus ar putea să ajungă la sfârşitul lunii decembrie, mai întâi urmând să fie imunizat personalul medical.

„Se discută de un vaccin SARS-CoV-2. Avem acele discuţii cu comunitatea europeană, suntem angrenaţi, avem o primă tranşă care ar trebui să vină în sfârşitul lui decembrie şi să începem în ianuarie. Intenţia noastră este ca tot personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă pentru a putea să avem o linie întâi solidă. Lumea trebuie să înţeleagă că acele restricţii pe care le impunem acum vor merge şi două-trei săptămâni după ce numărul de cazuri va scădea. Fiindcă numai aşa putem limita ceea ce se întâmplă în acest moment“, a menționat Nelu Tătaru.

coral