Consiliul Județean Cluj a luat decizia eliberării terenului proprietate publică din vecinătatea accesului la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, relocarea rețelelor de utilități și realizarea unui pavilion care să sporească semnificativ capacitatea zonei de așteptare din cadrul UPU și a numărului de paturi de examinare.

Inițiativa are ca scop îmbunătățirea actului medical, oferirea unei zone de așteptare mult mărită, respectiv o zonă de triaj adecvată fluxului sporit.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Până la finalizarea Spitalului Pediatric Monobloc, ne adaptăm și răspundem necesităților actuale. Odată cu realizarea acestui obiectiv vom crește suprafața zonei de așteptare cu aproximativ 70%. Intenția noastră este ca extinderea să fie finalizată și să devină funcțională în maxim șase luni.”

În condițiile în care suprafața actuală a UPU este de 201 mp, extinderea se va realiza cu 150 de mp. Inițial, UPU a fost dimensionată pentru o populație deservită de aproximativ 20.000 de pacienți, nevoia actuală fiind pentru cca. 38.000 de pacienți.

 

coral