Vesti bune pentru pesionarii cu venituri mici. Noul ministru al Muncii, Marius Budai, a declarat ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2022, punctul de pensie va fi majorat de la 1.442 de lei la 1.586 de lei. Totodata, pensia minima va creste.

Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2022.

„Ieri am semnat cele doua ordonante de urgenta, una impreuna cu doamna ministru Firea, care se refera la distribuirea celei de-a 13-a indemnizatii pentru persoanele cu dizabilitati si majorarea alocatiilor, care intra in vigoare la 1 ianuarie 2022 si a doua care se refera la majorarea punctului de pensie, de la 1.442, la valoarea de 1.586 de lei si majorarea pensiei minime de la 800 la 1000 lei.

Incepand de astazi isi urmeaza cursul in avizarea interministeriala sa le putem aproba pe ambele in sedinta de Guvern, sa fie baza pentru constructia bugetului pe anul 2022.

Suntem deja la Casa Nationala de Pensii pregatiti cu infrastructura, calculele sunt facute, totul este oficial.”, a declaratministrul Muncii la Realitatea PLUS.

Vesti bune pentru pensionari

„Este un curs firesc, nu se poate construi bugetul daca nu sunt actele normative aprobate in guvern. La constructia bugetului se ia in calcul acest lucru.

Cu siguranta aceasta coalitie si-a asumat in programul de guvernare si aceste lucruri vor fi puse in practica.”, a mai spus Marius Budai.

 

coral