Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit despre necesitatea schimbării mentalității clujenilor și renunțarea la mașini, pentru a rezolva problema traficului din Cluj-Napoca.

„Soluții miraculoase de a rezolva problema traficului nu sunt. Uitați-vă și la alte state care au făcut aceste analize timp de 50-60 de ani de zile. Prioritatea numărul unu acolo este transportul în comun, mijloacele de transport alternative și culoarele pietonale și abia după aceea, mașina.

 

Eu nu aș vrea să se supere clujenii pe noi, deoarece sunt anumite categorii de oameni la care mașina le este indispensabilă. Dacă un clujean vrea să meargă să își cumpere un frigider sau alte cumpărături, evident că nu trebuie să folosească mijloacele de transport în comun. Nu toată lumea trebuie să meargă cu mașina și nu toată lumea trebuie să meargă cu mijloacele de transport în comun”, a declarat Dan Tarcea, marți, la un post de radio.

El a vorbit și despre necesitatea renunțării la a deține mai multe mașini per familie.

 

„În condițiile în care, în acest moment există atâtea mașini în municipiu, nu ai cum să faci străzi suficient de late încât să încapă toate. Nici măcar centura metropolitană nu va rezolva problema traficului pentru că mașinile vor fi tot în cartiere. Nu dispar mașinile dacă noi nu ne schimbăm mentalitatea. Dacă noi acasă mai avem câte 2-3 mașini în fiecare familie, până când nu înțelegem că trebuie să renunțăm, să lăsăm mașina numai pentru concedii sau ca să mergi să îți vizitezi părinții, nu se poate rezolva această problemă. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea”, a mai spus viceprimarul.

CITEȘTE ȘI:

Boc: „Mașina nu este pentru a circula zi de zi cu ea în oraș”

coral