La numai 20 de ani, Ștefan Lătescu a scris istorie pentru kickboxul din România, ieri, la Osaka, în K-1 World Grand Prix, când l-a făcut KO în repriza a doua pe campionul Mahmoud Sattari.

Înaintea acestui meci, Sattari era neînvins în carieră, cu 20 de victorii în 20 de meciuri.

După 10 ani, România are o nouă victorie în K-1. În 2012, Cătălin Moroșanu îl învingea la Tokyo pe Paul Slowinski. Acum, un puștiu care atunci înceapa antrenamentele chiar la sala unde s-a format Moroșanu, Scorpions Iași, i-a călcat pe urme. Cel mai tânăr campion național la box olimpic din istorie și câștigător al Cupei DFS Tellur, Lătescu a avut anul acesta o serie de 4 victorii consecutive, înainte de a fi selectat pentru meciul de la Osaka.

Victorie imensă pentru Ștefan Lătescu la Osaka! L-a făcut KO pe campionul K-1

Deși cotat cu a doua șansă în fața favoritului celor 10.000 de japonezi aflați în tribune, Lătescu a luptat extrem de matur, iar după o primă repriză de tatonare, în cea de-a doua l-a trimis la podea de două ori pe Sattari, care nu s- a mai putut ridica. “Trăiesc un vis. Sunt onorat să fiu aici și vreau să înceapă era mea”, a spus Lătescu la finalul meciului.

Promoția japoneză a avut numai cuvinte de laudă la adresa românului, iar fanii niponi au cerut cu insistență pe twitter ca Lătescu să revină cât mai curând în ringul K-1. Aceștia chiar au propus un meci cu vedeta locală Kyotaro, omul care i-a învins în trecut pe Gokhan Saki și Jerome le Banner.

Până atunci, Lătescu se pregătește să revină în România, iar pe 8 decembrie va fi prezent la Constanța la Gala Campionilor, acolo unde vor avea loc 8 super fight-uri internaționale. Ulterior, pe 18 decembrie va susține noua generație la Cupa DFS Tellur din București.

 

coral