În plină pandemie de coronavirus, dejenii care încă mai trebuie să meargă la locurile de muncă, prin intermediul transportului public în comun, sunt nevoiți să călătorească înghesuiți.

Toate ordonanțele militare în vigoare prevăd distanțarea socială, obligația ca cetățenii să păstreze o distanță de cel puțin 1,5 metri între ei, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus.

Acest lucru nu este posibil și la Dej, în ceea ce privește transportul public în comun, deoarece compania Transurb a decis reducerea numărului de autobuze. Astfel, oamenii sunt nevoiți să se înghesuie în mijlocul de transport, având în vedere că este singura cursă cu care pot călători spre gară sau spre locurile de muncă.

În cursa din această dimineață de la 6,20, care circulă pe ruta Dealul Florilor – Competrol, călătorii stăteau chiar și în picioare, unul lângă celălalt, arată dejeanul.ro

Una dintre pasagere a făcut și poze pentru a demonstra cum stă lumea în autobuzele Transurb și a postat imaginile pe rețeaua de socializare însoțite și de un mesaj:

” „Multumim” Transurb Dej ca ați redus numărul de autobuze și va bateți joc de toți cei care mergem dimineața la munca și suntem nevoiți sa mergem înghesuiți … Cam așa merge lumea în Dej la munca… abia am incaput in bus … inghesuiti… tinandu-ne unul de celalalt.Ce COVID?! ce virus?! Bine ca închideți piețele alimentare … unele instituții și transportul în comun se desfășoară în astfel de condiții. În alte tari ca sa ajute oamenii sa se deplaseze la munca și sa fie putini în autobuze au suplimentat numărul nicidecum sa îl reducă. „Felicitări ” ????????????
Rog Politia Romana sa verifice autobuzele și sa vadă cum suntem înghesuiți…

Situația nu este una singulară. Mai mulți cititori ne-au semnalat faptul că la fel de înghesuită este lumea și în autobuzele și microbuzele care fac transportul angajaților de la Dej și din satele din împrejurimi către fabricile din parcul industrial de la Dej sau de la Jucu.

coral