Clujeanul Vlad Pop, cel care urmează să alerge 620 de km pentru copiii cu afecțiuni oncologice pe traseul Cluj-Napoca-Constanța, a fost amenințat cu drujba în cursul dimineții de joi de către persoane care tăiau lemne ilegal în Pădurea Hoia Baciu.

Vlad Pop, participant al cursei Arctic Ultra Virtual Race 2021, aleargă pentru copiii care au afecțiuni oncologice și nu numai. În timpul dimineții de joi, în jurul orei 10:00, acesta își făcea antrenamentul în Pădurea Hoia Baciu. Întâmplător a observat că se fac tăieri de pădure și a filmat întreaga acțiune.

Vlad afirmă că persoanele aflate în pădure nu ar fi avut dreptul să taie copacii și mai mult, că niciunul dintre copaci nu ar fi fost marcat pentru a fi eliminat. 

„Aveți dreptul să tăiați? Distrugeți pădurea în care am crescut! Nu vă pasă de pădure! Doar de bani vă pasă!”, le-a spus Vlad Pop hoților.

Potrivit clujeanului, printre cei care tăiau copaci ilegal în pădurea Hoia Baciu era și un pădurat.

Vlad Pop a sesizat presa și a anunțat poliția cu privire la ceea ce s-a întâmplat în Pădurea Hoia Baciu. Tânărul a filmat toată întâmplarea, iar unul dintre bărbați l-a amenințat cu o drujbă.

„Vrei să mor? Vrei să mor? Ești normal? Poți să faci închisoare. Cum mă ameninți cu drujba”, i-a zis Vlad Pop celui care l-a amenințat cu drujba.

CITEȘTE ȘI:

GEST INCREDIBIL! Un clujean va alerga de la Cluj la Constanța pentru o cauză nobilă

coral