Doi bărbați din Mihai Viteazu, unul de 20 de ani și altul de 28 de ani, au fost prinși de polițiști după ce au furat peste 42.000 de euro și 64.000 de lei din casa unei persoane din Șelimbăr, o localitate de lângă Sibiu. Cei doi au pătruns în casă cu o cheie pe care au găsit-o într-un dulap de pe terasă!

Incidentul s-a produs în data de 10 mai 2022, în cursul dimineții. Proprietarul a sesizat dispariția banilor abia după-amiază și a alertat Poliția, la 112.

„În urma cercetărilor efectuate cu celeritate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că, în dimineaţa de 10 mai, în jurul orei 8,30, persoane necunoscute ar fi pătruns în imobilul victimei, un bărbat în vârstă de 54 de ani, domiciliat în Şelimbăr, iar prin folosirea unei chei adevărate, găsite într-un dulap de pe terasă, ar fi pătruns într-o anexă din curte, de unde ar fi sustras 42.000 de euro şi 64.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Cei doi au fost prinși o zi mai târziu, în urma unei acțiuni desfăşurate cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, pe o terasă de la o stație de carburanți din județul Mureș, cu banii asupra lor.

„Cele două persoane depistate în autoturism, respectiv doi bărbaţi, ambii din Cluj, în vârstă de 20 şi 28 de ani, au fost conduşi la sediul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Şelimbăr, iar în urma probatoriului administrat, a fost dispusă reţinerea acestora, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu”, se mai menţionează în comunicat, conform turdanews.net

În urma percheziţiei efectuate asupra autoturismului, poliţiştii mureşeni au descoperit 19.280 de euro şi 75.550 de lei, cel mai probabil bani proveniţi din furt.

Cei doi bărbați, Dezmirean Răzvan Emilian și Varga Călin Lucian, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

„În referire la cercetările efectuate în dosarul penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, constând în sustragerea sumei de 40.000 de euro și 64.000 de lei dintr-un imobil de pe raza localității Șelimbăr, vă informăm că față de cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptei s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, anunță Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

 

coral