Gestul cutremurător făcut de Gigi Becali în zi de mare sărbătoare. Finanțatorul FCSB a îngenunchiat în fața unui om cu dizabilități pentru a putea să-l ajute. Totul s-a întâmplat în văzul enoriașilor strânși la Mănăstirea Radu Vodă din București pentru a închina la moaștele Sfântului Nectarie, sfânt tămăduitor și ajutător al celor care sunt în nevoie.

Gigi Becali și-a dat haina de pe el și și-a îmbrățișat aproapele! Scenă șocantă în zi de mare sărbătoare

Gesturile de binefacere ale lui Gigi Becali au devenit o normalitate de-a lungul anilor. Omul de afaceri nu se uită la bani atunci când vine vorba de semenii aflați în suferință. Gesturilor caritabile făcute de finanțatorul FCSB sunt greu de contorizat, multe dintre acestea fiind făcute în mare taină. Nimeni nu știe exact câți oameni s-au bucurat de ajutorul patronului din Liga 1, însă de această dată pare să se fi întrecut pe sine.

Cu toate că în București vremea a fost una extrem de capricioasă, cu ploaie semnificativă și temperaturi scăzute, curtea Mănăstirii Radu Vodă a devenit neîncăpătoare pentru enoriașii care și-au dorit să participe la hram. Sfântul Nectarie, tămăduitorul și ajutătorul celor în nevoi, este unul dintre cei mai iubiți sfinți de către români.

Gigi Becali are grijă să țină cont de învățăturile sfinte. Aflat alături de oamenii de rând la slujba din curtea mănăstirii, latifundiarul din Pipera a fost abordat de un om cu dizabilități. Vizibil afectat de prezenta acestui om nevoiaș, Gigi Becali și-a scos haina de firmă (o geacă neagră din fâș, marca NIKE). Omul de afaceri a îngenunchiat și l-a îmbrăcat pe cel care a venit să-i ceară ajutorul.

Scena a devenit și mai șocantă în momentul în care finanțatorul vicecampioanei României l-a luat în brațe pe omul în cârje pentru a putea să-l protejeze de ploaia și de frigul de afară. În filmare se vede cum toți cei din jur se uită la scenă cu uimire.

Ridică lăcașul în care femeile nu vor avea voie: „Nici măcar animale de sex feminin”

Omul de afaceri a contribuit financiar, de-a lungul timpului, la ridicarea multor lăcașe de cult. Ultimul, în Teleorman, acolo unde a devenit ctitorul Bisericii de la Manăstirea Pantocrator.

Din Teleorman, Gigi Becali și-a îndreptat atenția spre județul Vâlcea. La Olănești, omul de afaceri a cumpărat un teren de imens, unde ridică o mănăstire în care femeile nu vor avea acces, notează publicația locală Indiscret.

Sursa citată prezintă imaginea unui panou afișat la granița terenului, pe care scrie „Proprietate privată! Accesul interzis femeilor!”

Femeile şi bărbaţii nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile, iar la mănăstirea pentru maici nu au voie bărbaţii”, a declarat Becali pentru Libertatea.

Latifundiarul spune că vor fi, de fapt, două mănăstiri, una pentru călugări, alta pentru maici. Acestea vor fi la distanță de 7 kilometri. Patronul FCSB are o poziție radicală și spune că în orășelul călugăresc nu vor avea acces nici măcar animalele de sex feminin.

Va fi așa, un fel de orășel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi și găini, dar cocoși, deci nu de sex feminin”, a explicat Becali.

Potrivit ziarului Indiscret, biserica viitoarei mănăstiri pentru călugări a fost deja construită. Cu toate acestea, primarul Sorin Vasilache spune că nu știe nimic despre aceasta, arată playsport.ro coral