Cazul băiatului de 9 ani din Dej lăsat pradă viermilor i-a șocat pe medici. Mama copilului a fost arestată sâmbătă, 25 iulie, pentru 30 de zile, pentru tentativă de omor. 

Valentin, băiatul de 9 ani, ar fi locuit în apartament cu bunica, mama și iubitul acesteia, dar a fost lăsat să se chinuie pe un pat, singur, fiind acoperit cu viermi când au ajuns medicii la el, conform dejeanul.ro

Bunica copilului a spus că lucrurile au început să meargă rău de când în casă a venit și iubitul fiicei sale. Valentin a fost ignorat de mamă, care era mult prea ocupată cu noua relație. Băiatul a avut tulburări tot mai grave de comportament și urma un tratament, care nu a dat rezultatele dorite. Acesta a inceput sa nu isi mai suporte mama si uneori era violent și cu bunica, după cum spune chiar ea, care din punct de vedere moral, este la fel de vinovată ca și fiica ei pentru starea în care a ajuns băiatul.

 

 

Mizeria din locuință era una de nedescris, dar bunica a spus că au adunat lucrurile pentru a zugrăvi. Spre exemplu, în camera unde a fost găsit copilul era aparate de prins muștele, semn că acolo situația era scăpată de sub control. 

Băiatul era plin de răni infectate în care erau viermi pe spate, abdomen și coapse, iar sub fese avea o plagă lungă de câțiva centimetri și extrem de adâncă. Medicii cred că din cauza faptului că a stat pe spate, nemișcat, în urină carnea a putrezit. 

Medicii bănuiesc că este posibil ca băiatul să fi fost opărit și lăsat neîngrijit. 

Starea copilului este extrem de gravă și este tratat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Copii Cluj. 

Sursa: dejeanul.ro coral