Mai bine de 100 de persoane au participat la o înmormântare, într-un județ vecin cu Clujul, în condițiile în care numărul maxim permis pe timpul stării de urgență este de 8 participanți.

Incidentul a avut loc astăzi la Baia Mare, unde peste 100 de cetăţeni au participat la o ceremonie de înmormântare desfăşurată în incinta cimitirului de pe Bd. Unirii, relatează BaiaMare24. Oamenii au ocupat trotuarele din apropierea cimitirului.

Într-un comunicat emis ulterior, CJSU Maramureș a precizat următoarele: „Poliţiştii băimăreni s-au sesizat din oficiu cu privire la prezenţa mai multor persoane în zona unui cimitir de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Echipajele de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi le-au solicitat cetăţenilor care se aflau în perimetrul respectiv să respecte prevederile ordonanţelor militare. Slujba de înmormântare s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile ordonanţei militare, cu participarea a maximum opt persoane. Celelalte persoane care au rămas în zona trotuarelor şi gardurilor cimitirului sunt verificate, identificate şi vor fi sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare de către poliţişti. Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea de intervenţie a poliţiştilor, urmând a fi luate măsuri în funcţie de cele constatate”, se arată în comunicat.

coral