Iulia Merca, o tânără din județul Cluj, elevă la un liceu din municipiu, pasionată de muzică populară, a lansat joi un videoclip de muzică populară, iar versurile melodiei au fost scrise chiar de tânăra artistă de doar 18 ani.

Spune-mi, bade, când te-nsori reprezintă un proiect muzical extras din sufletul meu, pentru toți cei care îmi urmăresc activitatea și se regăsesc în ceea ce transmit. Mi-am dorit ca să cunoașteți latura mea sensibilă și să trăiți odată cu mine aceste emoții unice ale iubirii. Îmi doresc să ating sufletele dumneavoastră și să vă regăsiți în ceea ce aduc în fața iubitorilor de frumos. Dragostea și dorul sunt două dintre temele pe care le abordez în cântecele mele! Dar atunci când există cu adevărat iubire în viața ta, cu sufletul începi să cânți!”, a explicat Iulia Merca.

Iulia Merca a început să cânte muzică populară în urmă cu câțiva ani, la îndemnul familiei. Acum participă la concursuri atât în țară cât și în străinătate și reprezintă Clujul cu mândrie oriunde o duc drumurile cântecelor ei.

Iulia Merca, o tânără de doar 18 ani care a îmbrățișat lumea muzicii populare din dorința de a se exterioriza, de a împărtăși cu lumea frământările și bucuriile sufletului ei. Tânără vrea să păstreze o legătură cât mai strânsă între generația ei și tradițiile românești care par să se piardă de la un an la altul. Iulia este înaltă, blondă, cu ochii albaștri, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu veselă, mereu povestitoare. Îi „șade” bine în costum popular și îl poartă cu mândrie. Din când în când, visătoare, fredonează versurile unei melodii pe care a auzit-o înainte să iasă din casă. Deși doar la început de drum, Iulia cântă de când se știe, linii melodice au început să evadeze din corzile ei vocale aproape odată cu primele cuvinte. Ea nu a ales să cânte muzică ușoară, ci muzică populară.

Muzica populară a purtat-o pe căi nebănuite. În ultimii ani a participat la zeci de concursuri atât în țară cât și în străinătate. Florile Galdei, Florile Ceahlăului, Grădina cu Flori Multe din Ucraina sunt doar câteva exemple de festivaluri la care, cu năframa-n cap și muzica în suflet, a reușit să uimească atât publicul cât și jurații. De asemenea, Iulia Merca a reprezentat România în străinătate.

Iulia Merca este din Huedin și este în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘI:

O clujeancă a lansat un videoclip de muzică populară cu fiul celebrului artist Nicolae Furdui Iancu

coral